Zilele oraşului Anina, marcate în acest sfârşit de săptămână

La Anina vor fi organizate la sfârşitul acestei săptămâni Zilele oraşului.

Evenimentul organizat în fiecare an, la începutul lunii august aminteşte de tradiţia oraşelor cu industrie minieră şi în data de 6 august este Ziua Minerului.

Manifestarea, se va desfăşura tot pe platoul Bucegi, iar accesul participanţilor va fi facilitat de administraţia locală, a precizat pentru Radio Reşiţa primarul Daniel Danu:

Înainte evenimentele se desfăşurau în zona Brainer, ceea ce nu era ok, pentru că să ţii Ruga acolo între blocuri, oamenii bătrâni vor să doarmă, nu să audă muzica până dimineaţa şi n-a fost OK. Şi atunci s-a accesat un fond transfrontalier prin care s-a făcut un balon pentru evenimente şi s-au cumpărat şi staţie de sonorizare tot prin acel proiect. De fiecare dată când au fost evenimente acolo în zona platoului Bucegi în Anina, dacă nu ştiţi, vă spun acuma, transportul public local este gratis. Am suplimentat totdeauna mijloacele de transport în comun ca oamenii să poată ajunge. I-am informat despre acest lucru şi de fiecare dată accesul a fost OK, în sensul că au mers şi microbuzele până acolo să poată să-i ducă, să-i aducă. Când au fost zilele oraşului am făcut în aşa fel încât să nu sufere şi cei care nu au mijloace de transport proprii.

De zilele oraşului Anina vor urca pe scenă cunoscuţi solişti de muzică populară bănăţeană, dar în seara de sâmbătă, 5 august va fi şi un recital cu Antonia.

Manifestarea organizată în parteneriat cu Casa de Cultură a oraşului, include şi festivalul concurs naţional de muzică populară Doina Aninei.

De același autor

Related Articles