[FOTO] Dublu eveniment de mediu la Reşiţa: Zilele pădurii şi a apei au fost marcate educativ la Colegiul Naţional Mircea Eliade

Cu motto-ul “Dacă natura poate trăi fără noi, noi nu putem trăi fără ea”, Ziua Internațională a Pădurii și Ziua Mondială a Apei au fost sărbătorite marţi, 21 martie alături de elevi.

Evenimentul a fost susţinut de Nicolae Ifca – directorul Administraţiei Parcului Național Semenic – Cheile Carașului și celor doi invitaţi ai acestuia de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin, Carla Ulogu și Bogdan Bărbulescu.

În cadrul prezentării elevii au avut prilejul să afle că avem un județ binecuvântat datorită pădurilor și a apei care e de cea mai bună calitate, dar și cum să ne păstrăm resursele pe care trebuie sa le lăsăm moștenire generațiilor viitoare, a subliniat pentru Radio Reşiţa coordonatul activităţii, ing. Nicolae Ifca.

***

Ziua pădurii şi a apei vor fi marcate marţi, 21 martie, în prima zi de primăvară, printr-o lecţie deschisă la Colegiul Naţional “Mircea Eliade” din Reşiţa.

Conform directorului Administraţiei Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, Nicolae Ifca, de la ora 11.00, rangerii ariei protejate cărăşene şi comisari din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin se vor întâlni cu elevii claselor gimnaziale în sala amfiteatru a unităţii de învăţământ din municipiul de pe Bârzava şi vor vorbi despre importanţa şi rolul apei şi a pădurii în viaţa omului.

Sursa foto: Nicolae Ifca

De același autor

Related Articles