Zilele Academice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” la Arad!

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, la deschiderea Zilelor Academice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”: „Noi, aici, la Arad, am avut şansa unor personalităţi care au clădit frumos şi durabil pentru comunitatea noastră”.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a participat la Deschiderea Ştiinţifică a celei de-a XXVIII-a ediţie a Zilelor Academice Arădene. Evenimentul s-a desfăşurat în Aula „Magna Universitaria” din Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, unde oficialităţi din Arad, dar şi reprezentanţi ai universităţilor din România şi străinătate au transmis mesaje de felicitare, cu prilejul împlinirii a 28 de ani de existenţă a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

În prezena domnului prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte şi rector fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a doamnei Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, a domnului prof. univ.dr. Sorin Başchir, preşedinte al Senatului Universităţii, a domnului subprefect Vasilică Damian, a numeroşi profesori şi studenţi, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a vorbit despre rolul şi însemnătatea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în comunitate, despre parcursul şi colaborarea pe care a avut-o cu administraţia locală.

„Românii spun că omul sfinţelte locul. Noi, aici, la Arad, am avut şansa unor personalităţi care au clădit frumos şi durabil pentru comunitatea noastră, a unor personalităţi care şi-au pus amprenta asupra calităţii vieţii, a perspectivei de mai bine. În anii de după Revoluţie, atunci când în alte judeţe România acuza dezechilibrul societăţii de tranziţie, energiile bune ale Aradului se uneau în jurul proiectului academic. Atunci s-a născut Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, din aspiraţia intelectuală a Aradului, din ambiţia ca tinerii noştri talentaţi să rămână acasă şi să contribuie aici, cu o pregătire şcolară adecvată, la dezvoltarea comunităţii”, a declarat Iustin Cionca.

Acesta a subliniat rolul pe care Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” îl are în mediul academic. „Este un ambasador în lumea largă a Aradului, este un promotor al valorilor arădene, este un investitor în patrimoniul material şi imaterial arădean. Am urmărit zilele trecute o prezentare a doamnei rector şi am înţeles că peste un milion de euro intră lunar în circuitul financiar al Aradului datorită studenţilor străini ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, iar pentru o comunitate de dimensiunea Aradului asta este un lucru extraordinar!”

Preşedintele Iustin Cionca a vorbit şi despre proiectele pe care Consiliul Judeţean Arad le-a dezvoltat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. „Avem proiecte de peste 100 de milioane de euro în sistemul sanitar, am câştigat proiecte pentru construirea a patru spitale şi secţii de spitale noi, dintre care cel mai ambiţios este proiectul unui spital de obstetrică-ginecologie şi pediatrie pe şapte niveluri. În ultimii 7 ani am investit 27 de milioane de euro în Spitalul Judeţean. Dar toate aceste investiţii, toată aparatura performantă, nu ar fi utile dacă nu am avea specialişti care să le folosească pentru binele pacienţilor. De aceea, pentru noi relaţia cu Universitatea este specială, fiindcă ne completăm reciproc şi ne susţinem în marele nostru proiect al sănătăţii publice arădene”.

(Ada Botezan)