WIOCA sterilizează și castrează câinii gratuit în Caraș-Severin!

Asociaţia Wings of Care (WIOCA) desfăşoară în această lună, în Caraş-Severin, o campanie gratuită de sterilizare şi castrare a câinilor. Aceasta se adresează proprietarilor de patrupede din localităţile Brebu, Valeadeni, Apadia, Ezeriş, Soceni, Zorlenţu Mare şi Zorlencior.

Până în prezenţ campania nu se bucură de impactul dorit. În prima săptămână au fost sterilizaţi doar şase câini, iar alţi 15 sunt programaţi. Preşedintele Asociaţiei, Sorin Mezin, spune că numărul estimat este de 100 de patrupede în vederea sterilizării şi castrării, dar oamenii sunt reticenţi.

Animalele vor fi castrate, sterilizate şi microcipate, după care li se va elibera şi carnete de sănătate. Femelele vor fi sterilizate la cabinetul veterinar din Reşiţa de pe strada George Enescu nr 2, iar masculii la cabinetul din Brebu, deoarece procedurile sunt diferite.

Campania se desfăşoară până în 30 noiembrie, iar pentru programări, celor interesaţi le stă la dispoziţie telefonul 0730-957.313, număr valabil numai pe durata acestei luni.

Ada Botezan

De același autor

Related Articles