Weekend semiratat în stațiunile montane din Banat

Atât pe Muntele Mic, cât și pe Semenic, stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri, dar se schiază cu dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

„Este ceață densă și vânt, iar zăpada nu alunecă. Astăzi vom ține totul închis, iar dacă ne va permite vremea, vom deschide toată săptămâna viitoare (inclusiv luni)”, anunță cei de la weSKI.

Pe de altă parte, cei de la MunteleMic online anunță că în ciuda vremii, „Teleschi Borlova și Banda Transpotoare Momo pentru școlile de ski și tubing vor functiona intre 9h-17h. Drumul este OK, asfalt pe 95% din traseu, nu aveți nevoie de lanțuri”.

Pe Semenic funcționează instalațiile, dar și acolo este ceață și vânt, însă vremea e ceva mai bună la Văliug și la Gărâna.

Conform meteorologilor, duminică, la munte vor fi precipitații mixte și îndeosebi la altitudini de peste 1800 m va ninge. Izolat, mai ales la munte, cantitățile cumulate de apă vor depăși 15…20 l/mp. La munte vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de 70-80 km/h, iar pe creste chiar de peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea.

Luni, vremea se va răci ușor. Cerul va fi temporar noros. Izolat, mai ales la deal, va mai ploua slab. La munte, local, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla de la slab la moderat, cu unele intensificări în nordul Crișanei și la munte.

De același autor

Related Articles