Vremea întoarce foaia. Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic

cod galben

Meteorologii au emis o atenţionare meteo de cod galben şi portocaliu de ploi, intensificări ale vântului şi ninsori pentru mai multe zone din ţară.

COD GALBEN

În intervalul 21 noiembrie, ora 02 – 22 noiembrie, ora 12, va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Precipitaţii mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

În intervalul 21 noiembrie, ora 02.00 – 22 noiembrie, ora 12.00, va ploua în vestul, nord vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi 25-30l/mp şi izolat 50l/mp.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munţii Apuseni şi în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1.800 de metri în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţiile mixte sunt posibile duminică şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60km/h. La munte, cu precădere în zonele înalte, va sufla tare cu peste 90-100 de km/h, trecător viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Pe parcursul zilei de sâmbătă (21 noiembrie) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie) în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

(Alina Bradaci)

Cele mai citite

Related Articles