Vreme oscilantă în următoarele două săptămâni

Vremea va fi oscilantă în următoarele două săptămâni, astfel că luna mai debutează cu soare, dar din 7 mai va ploua în toată țara, temperaturile maxime fiind de până la 22 de grade, iar cele minime de 3 grade, potrivit prognozei publicate luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Banat, vremea va fi schimbătoare sub aspect termic pe toată durata intervalului, astfel încât vor fi
alternanțe între temperaturi în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute în 3, 4 mai și între 9 și 12 mai. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, se va situa în jurul mediei de 10 grade, mai scăzut, spre 6-8 grade doar la începutul perioadei și din nou în 5, 6 mai.

În prima săptămână vor fi ploi în general de scurtă durată, pe arii restrânse și mai ales după-amiaza, apoi va crește probabilitatea ca aria acestora să fie mai extinsă și mai însemnate cantitativ.

În Crișana, vremea va debuta cu o scurtă și ușoară încălzire, astfel că mediile maximelor vor fi în primele două zile de 22-24 de grade, apoi se va răci până în 4 mai, când acestea vor coborî spre 18 grade, iar până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative, se vor menține în jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa între 6 și 10 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 1, 5 și 6 mai și cele mai ridicate după data de 11 mai.

Vor fi ploi pe suprafețe mici și în general slabe cantitativ în perioada 1 – 8 mai, iar după aceea va crește probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ.

În Oltenia, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 20 – 21 de grade la începutul intervalului
spre 17 grade în 3 și 4 mai, urmând ca apoi să crească din nou spre 21 de grade în ultimele zile ale primei săptămâni. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor fi în medie de 19 – 21 de grade. Valorile termice nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade mediat regional.

Ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, dar din data de 7 mai va crește probabilitatea ca acestea să fie mai extinse și mai însemnate.

La munte, vremea nu va avea modificări substanțiale sub aspect termic pe aproape tot intervalul, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor fi între 8 și 10 grade, iar ale minimelor între 1 și 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere din 7 mai, iar până atunci acestea vor fi în general slabe și pe areale mici.

Cele mai citite

Related Articles