Vor mai avea reșițenii tramvai?

tramvai

Primăria Reşiţa nu este decisă să renunţe definitiv la transportul local cu tramvaiul. Consilierii locali au aprobat recent regulamentul de vânzare a firului de contact, însă cu toate acestea, primarul Mihai Stepanescu spune că există posibilitatea păstrării acestui mijloc de transport. O hotărâre definitivă va fi luată după apariţia caietelor de sarcini de la Uniunea Europeană, pentru a vedea dacă există posibilitatea finanţării unui astfel de proiect cu fonduri nerambursabile. Mihai Stepanescu a mai spus că va fi luată în calcul şi posibilitatea înfiinţării unui tramvai rapid, care să circule între cele două staţii CFR, pe calea ferată, cu posibilitatea extinderii, dar tot în funcţie de posibilitatea accesării de bani europeni.

Sursa foto: tramclub.org
(Dan Agache)

2 COMENTARII

  1. la cat de … e primarul nostru, parca vad ca vor reveni tramvaiele. In loc sa se ocupe de starea deplorabila a drumuriilor …oricum cel mai slab primar din istorie. Nu e in stare sa curete drumuriile de praf de la inundatii.

  2. Daca primaria nu vrea sa renunte la transportul in comun cu tramvaie, ar trebui, inainte de toate, sa aiba in vedere refacerea in totalitate a caii de rulare. Aceasta, conform normelor in vigoare privind geometria cailor de rulare pentru vehiculele feroviare, este total neadecvata si, pe langa zgomote asurzitoare produse de garniturile de tramvai, mai grabesc si uzura acestora. Iar daca iarasi se aduc tramvaie pe care altii le-au casat, mai bine sa se scota singuir la casat domnul primar. Ar face un bine urbei.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles