Voluntarii Mansarda vă așteaptă la 8 MARTIE Happening 2023

De 8 Martie voluntarii Centrului de Voluntariat Reșița și ai Centrului de Tineret Mansarda încearcă să aducă un zâmbet pe fețele femeilor și ale tuturor trecătorilor reşiţeni, organizând un eveniment inedit prin care vor marca această sărbătoare a tuturor doamnelor și domnișoarelor. 

Este vorba despre „8 MARTIE Happening” o scurtă acţiune de animaţie de stradă ce include flori, arcuri și surprize, care sperăm că îi va surprinde pe reşiţeni în mod plăcut. Două echipe de voluntari vor „acţiona” începând cu ora 12³º într-o zonă cu flux mare de cetăţeni: Universitatea Eftimie Murgu – Centrul Civic al Reșiței, Podul de la Cultural și apoi în Govândari,  în zona de la Victoria. Organizăm acest performance de 18 ani, multe generații de voluntari de la Mansarda s-au format trecând și prin acest gen de activitate. Nu numai atât, au contribuit la schimbare în comunitate. Dacă în primii ani când ne exprimam în acest fel, lumea ne privea sceptică și poate nu chiar binevoitoare, acum doamnele și domnișoarele reacționează cu bucurie, cu zâmbete, folosind cuvinte de încurajare. de la cea mai în vârstă până la cea mai tânără femeie căreia îi facem acest „cadou”.

“Happening”, înseamnă “întâmplare” în sens larg, iar în sens restrâns, definește un spectacol improvizat, în curs de desfășurare, la care participarea și spontaneitatea publicului joacă un rol esențial. Astfel de manifestări artistice sunt modalități de exprimare neconvenționale, care îmbină, într-un mod cât mai original mai multe forme de artă. Scopul nostru cu astfel de “întâmplări” este acela de a anula distanța dintre realitate și creația artistică. Din zona artistică păstrăm trăsături, cum ar fi convenționalitatea, tendința spre semnificație, iar de la realitate se împrumută accidentalul, posibilitatea controlului asupra evenimentului, spontaneitatea comportamentului și dimensiunea banalității. Atât pentru voluntari cât și pentru cetățenii aflați în trecere pe lângă locul unde ne vom desfășura, va fi o situație nouă, de participare vag controlată, prin impunerea unei atmosfere particulare pe stradă. Prin sugerarea unei idei inițiale, plecând de la data de 8 Martie ca un bun pretext de a ne manifesta încercăm să contribuim la a schimba stereotipurile și atmosfera străzii.

Pentru voluntari va fi o bună ocazie de a-și înțelege și a-și controla emoțiile, de a-și dezvolta modul de exprimare nonverbal, de a scăpa de teama de a se manifesta în public, de a lucra în echipă, de a face față mai ușor provocărilor, a declarat Daniela Lupșan, consilierul pentru tineret.

De același autor

Related Articles