Voluntarii Episcopiei Caransebeșului aduc bucurie copiilor și bătrânilor din satele izolate

Reprezentanții Centrului de voluntariat ”Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului se reunesc astăzi pentru a pregăti cele peste 500 de pachete, pentru copiii și bătrânii nevoiași din satele în care se ajunge cu greu mai ales pe timp de iarnă.

Voluntarii Episcopiei Caransebeșului aduc bucurie copiilor și bătrânilor din satele izolate. Peste 420 de pachete sunt pregătite pentru copiii proveniți din familii cu probleme financiare, din sate precum: Sălbăgel, Măgura, Cireșa, Sadova Nouă, din acestea 53 sunt donate copiilor ce frecventează cantina socială din Oțelu Roșu. Alte 110 se îndreaptă spre persoanele vârstnice din satele izolate.

Profesorul Petrișor Rada, coordonatorul Centrului de voluntariatul Alexandra Florea al Episcopiei Caransebeșului ne-a declarat:

”Am adunat obiecte, articole de îmbrăcăminte, rechizite și alimente pentru copiii de la sat. Ne axăm pe cei defavorizați din satele Protopopiatului. Vom ajunge în toate colțurile satelor uitate de lume. Dorim să aducem bucurie și pe chipurile oamenilor de acolo. Aceste acțiuni nu de desfășoară doar în preajma sărbătorilor, ci și în alte luni ale anului. Suntem susținuți de Episcopie și autoritățile locale”.

Centrul de voluntariat Alexandra Florea al Episcopiei Caransebeșului a organizat la finalul săptămânii trecute la Caransebeș o alergare în scopuri umanitare. Un milion de monede pentru Spitalul Copiilor se numeşte această campanie derulată la nivel naţional şi se doreşte colectarea de monede pentru construcţia primului spital oncologic pentru copii. Doar sâmbătă au fost adunate 124 de kg de monede și 350 de lei au fost adunați pentru construirea acestui spital unic în România. Urmează ca monedele să fie schimbate în bani de hârtie la Timișoara, deoarece la Caransebeș nu este posibil acest lucru.

Întreceri caritabile cu același scop au loc în 14 orașe ale țării. In total se dorește să se adune 80 de milioane de lei.

Cristina Corocan