Peste 30 de tineri voluntari din Caraș Severin și Giurgiu s-au reunit astăzi la Reșița într-un schimb de experiență. Oaspeții sunt interesați să afle cât mai multe despre activitatea și ateliere desfășurate la Centrul de voluntariat Mansarda Reșița. Daniela Lupșan, inspector în cadrul Direcției pentru Tineret și Sport Caraș-Severin a vorbit despre organizarea acestui stagiu și despre activitățile incluse în aceste zile. ”Abordarea pe care o propunem este una experienţială, prin care creăm situaţii diverse de învățare, punem participanţii în inedite ipostaze, îi scoatem din zona de confort oferindu-le posibilitatea de a învăţa în mod direct şi de a-şi extrage experienţe proprii, a mai spus Daniela Lupșan.

giurgiu

Considerat un etalon între centrele de voluntariat din țară, cel din Reșița este vizitat periodic de tineri din țară. Cei din Giurgiu sunt entuziasmați de frumusețile Banatului și de faptul că au ocazia să colaboreze cu voluntarii din Caraș-Severin. Tinerii se reunesc la diferite ateliere de lucru, vizitează diferite instituții și împrejurimile orașului Reșița.

20150625_123913

——————

Centrul de tineret Mansarda Reșița se implică activ în susținerea programului de schimburi de experiențe între centre de tineret din țară. Astăzi sunt așteptați în Caraș-Severin tineri voluntari din Giurgiu, care vor participa timp de trei zile la un astfel de stagiu. Considerat un etalon între centrele de voluntariat din țară, cel din Reșița este vizitat periodic de tineri din țară. Cu acest prilej le sunt prezentate atelierele și activitățile, ce se desfășoară la centrul reșițean Mansarda. În cadrul unor ateliere tinerii din Giurgiu și cei din Reșița vor avea ocazia să învețe unii de la alții câte ceva din experiența de voluntar, activități gândite ca fiind complementare educaţiei formale şi care valorifică timpul liber al tinerilor.

Cristina Corocan