[AUDIO-FOTO] Voluntar în pandemie! O tânără din Oraviţa face zilnic naveta ca să ajute bolnavii de la UPU Reşiţa

Voluntar la UPU în pandemie! Asta a ales să facă o tânără din Oraviţa, absolventă a Facultăţii de Medicină. De aproximativ o lună de zile, Isabela Sava oferă sprijin cadrelor medicale din secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Reşiţa.

Tânăra a ales să facă voluntariat pentru a ajuta atât pacienţii cu boli cronice, cât şi pe cei care suferă de SARS Cov 2. Viitorul medic, Isabela Sava face naveta zilnic de la Oraviţa dar se descurcă fără probleme, acest lucru nu o deranjează, din contră o mobilizează şi mai mult în activitatea pe care o desfăşoară zilnic. Cât despre această experienţă, tânăra ne-a declarat că este convinsă că o va maturiza şi mai mult şi va avea şansa să pună în practică bagajul de informaţii acumulat în cei 6 ani de studiu.

Isabela îşi doreşte să facă voluntariat la UPU Reşiţa cel puţin până în toamna acestui an, atunci când se va pregăti pentru Rezidenţiat. Cât despre ceea ce va face în viitor, tânăra ne-a mărturisit că se vede medic în secţia de Urgenţe fie aici la Reşiţa, fie într-un alt spital din ţară. Un lucru este sigur, Isabela va profesa ca medic în România şi nu în străinătate pentru că inima îi spune să rămână acasă, pe plaiul românesc.

Interviul cu Isabela Sava poate fi ascultat aici:

Persoanele care doresc să sprijine activitatea cadrelor medicale din linia întâi pot deveni voluntari în cadrul secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean Reşiţa. Deşi numărul voluntarilor care activează la UPU Reşiţa a crescut de când a început această pandemie, spitalul are în continuare nevoie de voluntari care să ajute bolnavii şi persoanele infectate cu SARS CoV-2.

Cei care doresc să se implice în activitatea medicală vor trece printr-o etapă de selecţie, vor fi bine instruiţi şi vor încheia şi un contract de voluntariat cu spitalul, ne-a declarat directorul medical, Emil Bunda:

Ca sa înveţe cât mai multe despre situaţiile de urgenţă, voluntarii de la Spitalul Judeţean Reşiţa lucrează cu multă pasiune şi determinare şi sprijină bolnavii din comunitate, aşa cum o face şi tânăra Isabela, fără să aştepte nimic la schimb!

De același autor

Related Articles