Vino şi donează sânge! Bolnavii de la ATI Reşiţa au nevoie de noi

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Reşiţa are nevoie urgent de sânge pentru a ajuta bolnavii în stare gravă, internaţi în Secţia de Anestezie şi Terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Reşiţa.

Din păcate numărul donatorilor a scăzut din nou, astfel că centrul a fost nevoit să aducă sânge, zilele trecute de la Centrul Regional din Timişoara. Medicul Rodica Neaga face apel către toate persoanele sănătoase să ofere o şansă la viaţă bolnavilor de la ATI pentru că viaţa lor depinde de această picătură de sânge.

Puteţi merge zilnic la centrul de transfuzii din Reşiţa până la ora 13.00 ca să faceţi o faptă bună. Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Pe lângă cele 7 bonuri şi ziua liberă plătită de la serviciu, donatorii vor beneficia şi de investigaţii medicale gratuite.

Foarte important este ca persoana care se prezintă la donare să fie într-o perfectă stare de sănătate. În primul rând să nu aibă în antecedente o serie de afecţiuni cronice. De exemplu, în caz de hipertensiune este contraindicată donarea de sânge la anumite valori ale tensiunii arteriale; de asemenea, în caz de anemie, la anumite valori ale hemoglobinei nu se recomandă donarea de sânge. Când vorbim de afecţiuni cronice, ne referim în general la afecţiuni cardiace, dar şi la alte boli cronice pe diferitele sistemele – respirator, digestiv etc. Sunt însă şi situaţii când persoanele cu afecţiuni cronice pot dona sânge.

Donarea nu este dureroasă, nu are efecte adverse pentru donator, dar poate însemna o şansă în plus la viaţă pentru un bolnav aflat într-o situaţie gravă!

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles