[VIDEO]Faună prolifică în Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului: O lupoaică cu 6 pui a fost surprinsă de camerele cu senzori!

Cu ajutorul atrapelor, amplasate pe suprafaţa parcului, rangerii ariei protejate cărăşene au reusit recent să surprindă o femelă de lup cu șase pui.

În funcție de zonă și de hrana oferită, suprafaţa teritoriului unei familii de lupi este de aproximativ 150-350 kmp, a precizat pentru Radio Reşiţa, directorul administraţiei Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, Nicolae Ifca.

Parcul Național Semenic !

Cu ajutorul camerelor cu senzori, am reusit să surprindem o femelă de #Lup cu șase(6) pui ……În funcție de zonă și de hrană oferită, mărimea teritoriului unei familii de lupi este de cca 150-350 km².Diversitatea mare a faunei din PNSCC dovedeşte înca o data existenta unor habitate naturale putin afectate de activitatea umana.#rnpromsilva #ariiprotejate #parcnațional#semeniccheilecarașului #monitorizarefaună#wildforest #wildlife#ConteazăPentruViitor

Publicată de Romsilva – Parcul Național Semenic pe Miercuri, 26 august 2020

Fauna din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului este reprezentată de 672 de specii din care peste 80 sunt protejate de convenţii internaţionale şi directive europene (90 lista roşie naţională, 41 Berna, 32 directiva păsări).

Astfel, diversitatea mare a faunei din aria protejată cărăşană dovedeşte încă existenţa unor habitate naturale puţin afectate de activitatea umană, a mai subliniat Nicolae Ifca.

Sursa video: facebook Romsilva – Parcul Național Semenic

Cele mai citite

Related Articles