UPDATE

În urma controalelor igienico-sanitare efectuate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, administratorul strandului din Reşiţa a fost amendat cu 6.000 de lei şi s-a prelevat şi o probă din apa piscinei care va fi analizată în următoarele 72 de ore. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, Dănilă Miloş, a transmis pentru Radio Reşiţa că a fost informat şi Ministerul Sănătăţii despre deficienţele constatate la ştrandul din municipiu, nereguli care au fost prompt remediate şi nu mai pun în pericol viaţa sau sănătatea cetăţenilor care frecventează acea locaţie.

Dănilă Miloş – director DSP Caraş-Severin

Amintim că, mai mulţi tineri din Reşiţa au făcut reclamaţii după ce au observat că apa din piscina ştrandului unde urmau să se îmbăieze era plină cu viermi şi lipitori.

***

Piscină plină cu viermi şi tobogan cu lipitori. De această surpriză neplăcută au avut parte mai mulţi tineri din Reşiţa care au ales să se răcorească ieri la unul dintre ştrandurile din oraş.

Ieri, împreună cu prietenii mei am ales strandul Titanic ca să ne răcorim şi să ne distrăm. Din păcate aici am avut parte de o surpriză neplăcută. Pe tobogan era o lipitoare iar sub tobogan apa era muradară şi plină cu viermi. Precizăm că piscina era plină de oameni, noi am ales să nu mai facem baie şi am mers să stăm de vorbă cu administratorul piscinei. Acesta a ţipat la noi să plecăm şi nu a vrut să ne dea banii înapoi. Aşa că după acest dialog am plecat şi am depus şi o reclamaţie la Protecţia Consumatorilor, ne dorim ca această problemă să se rezolve„, ne-a declarat în exclusivitate tânărul Florin din municipiul Reşiţa.

Imaginile au ajuns rapid şi pe siteurile de socializare iar Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat. Inspectorii sanitari sunt la această oră acolo şi verifică condiţiile de îmbăiere.

Am aflat şi noi despre această problemă, colegii mei inspectori sunt deja acolo pentru că DSP Caraş-Severin s-a autosesizat. Cu siguranţă problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp„, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Dacă se dovedeşte că nu au fost respectate condiţiile igienico-sanitare proprietarul riscă o amendă usturătoare sau chiar închiderea unităţii.

Sursă foto: Facebook