[VIDEO] Percheziţii la traficanţii de migranţi din vestul ţării

Poliţiştii de frontieră au destructurat o rețea infracţională constituită din cetăţeni irakieni, specializată în traficul de migranţi.

Persoanele implicate erau bine organizate, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională. Traficanţii aveau ca scop racolarea, îndrumarea, adăpostirea și transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu și Asia către state din vestul Europei, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş.

„Persoanele implicate sunt cetăţeni irakieni, care  erau  bine organizaţi, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională. Cetățenii irakieni preluau grupurile de migranți și se ocupau cu adăpostirea lor în locații din municipiul Timișoara, perioadă în care organizau îmbarcarea lor în ansambluri rutiere pentru a fi trecuți ilegal frontiera spre state din vestul Europei. Din cercetările efectuate a rezultat că migranții plăteau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 şi 2.000 de euro”.

Astăzi, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la două locații din Timişoara, unde au fost depistaţi şi conduşi la sediul inspectoratului 14 cetăţeni străini din Siria, Iran, Iraq, Tibet și India.

Cercetările sunt continuate pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş şi a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

De același autor

Related Articles