[VIDEO] Migranţi din India depistaţi la Grădinari

8 indieni au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră, pe raza localităţii cărăşene Grădinari. Cetăţenii străini se aflau în două maşini conduse de şoferi români.

În urma cercetărilor a rezultat că indienii au trecut frontiera pe jos, din Serbia şi au fost preluaţi de cele două călăuze, din apropierea graniței cu statul vecin, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, subcomisar Petre Nicola.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe DN 57, în localitatea de frontieră Grădinari, au oprit la control două autoturisme înmatriculate în România conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 51 de ani, în care se aflau ca pasageri mai multe persoane. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, cele şoferii şi cei opt pasageri au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din India, două femei şi şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani. La cercetări, cetățenii indieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cei doi cetăţeni români din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau viză Schengen”.

Cetăţenii străini sunt cercetaţi penal  pentru  trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi români pentru trafic de migranți. Dosarul este instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles