[VIDEO] Inundaţii la Spitalul Judeţean din Arad. A fost evacuată sala de resuscitare şi cea de primire urgenţe

Pompierii din judeţul Arad au fost în alertă aseară. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă a suplimentat forţele de intervenţie pentru a face faţă solicitărilor.  Apa a intrat în sute de gospodării. Totodată au fost înregistrate sute de apeluri la 112. Oamenii semnalau copaci căzuţi pe maşini sau pe carosabil. Cele mai mari probleme au fost în municipiul Arad, apa a pătruns inclusiv în unitatea de primire urgenţe a Spitalului Judeţean. Medicii au trebuit să evacueze sala de resuscitare şi cea de primire urgenţe.

O lucrare CRIMINALĂ! UPU, inaugurat în urmă cu 2 săptămâni! Personalul de la spital îşi riscă viaţa, evacuând echipamentele, pacienţii şi… apa! 112 nu există, autorităţi nu există. Există doar dorinţa mea de a pleca din aceasta ţară!, scrie un cetăţean pe pagina de Facebook.

Conform celor de la CJA, lucrarea de la Spitalul Judeţean este una cu probleme mari, constructorul fiind abordat în mai multe rânduri pentru a interveni şi corecta viciile descoperite. Dealtfel, din cauza problemelor identificate, cei de la Consiliul Judeţean au amânat deschiderea Unităţii de Primire a Urgenţelor. Totuşi, acest lucru s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, după o serie de intervenţii pentru corectarea acelor probleme. După aceea, săptămâna trecută, cei de la spital au sesizat pentru prima dată că prin acoperişul clădirii cu 5 etaje s-a infiltrat apa, iar la „Resuscitare” a picurat. Desigur că nimeni nu a luat în seamî reclamaţia, iar rezultatul s-a văzut: Parterul(Unitatea de Primire a Urgenţelor) a fost complet inundat. CJA, prin vicepresedintele Adrian Tolea, a transmis că va acţiona în judecată firma care a executat lucrările, mai precizează aceelaşi arădean.

Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, regretă cele întâmplate la Unitatea Primiri-Urgenţe, unde o zonă a secţiei respective a fost parţial inundată.

„Este un incident regretabil, pe care putem să-l trecem în categoria «caz de forţă majoră». Aradul s-a confruntat şi se confruntă cu ploi abundente, fiind în prezent sub incidenţa de «Cod Galben». Din păcate, din cauza ploilor, a fost afectată secţia Unitatea Primiri-Urgenţe a Spitalului Judeţean. Practic, sistemul de scurgere nu a mai făcut faţă, iar apa s-a infiltrat până a ajuns să se inunde o zonă a UPU. Tendinţă de inundaţii a fost încă de la primele ploi abundente, de acum o săptămână, când a apărut o primă pată de umezeală. Conducerea Spitalului a făcut un referat către firma care a executat lucrarea şi l-a remis acesteia marţi, 14 iunie. Din păcate, fără un efect concret şi, astfel, s-a ajuns la situaţia de acum”, a declarat Adrian Ţolea, care a relatat şi măsurile de moment care au fost luate: „Am încercat să remediem cât mai repede situaţia, pentru a nu afecta actul medical, unul de maximă importanţă: urgenţele. În prezent, s-au luat primele măsuri, s-a izolat zona respectivă, iar activitatea se desfăşoară la capacitatea necesară”.

Sursa video: Cristi Cotuna

De același autor

Related Articles