inundatii orsova

Apele au făcut ravagii în judeţul Mehedinţi, după ce au căzut şi 150 de litri pe metru pătrat într-o singură zi. Cea mai gravă situaţie este în localitatea Eşelniţa, unde câteva case au fost distruse.
După o zi dramatică în care un om a murit şi alţi doi au fost daţi dispăruţi, noaptea a fost una teribilă pentru sute de oameni din Mehedinţi, clipe de groază au trăit doi şoferi aflaţi în tranzit pe DN6, care s-au trezit aproape îngropaţi în autotrenuri, de un morman de pământ prăbuşit de pe versanţi. Şoferii au avut de aşteptat ore bune pentru că circulaţia a fost paralizată complet.
Un oraş devastat de ape este şi Orşova, unde un om şi-a pierdut viaţa.
„S-a acumulat foarte multă apă şi nu mai pot să capteze canalizările, canalizările nu mai pot să facă faţă şi suntem nevoiţi să spargem zidurile. Dar e un ciment foarte tare. Pierderile sunt foarte mari. Avem alunecări de teren, unde practic sunt afectate ziduri de sprijin, case care nu sunt inundate”, spune viceprimarul Constantin Negulescu,
La Eşelniţa 1.000 de oameni sunt fără energie electrică şi sunt izolaţi complet, după ce şuvoaiele au adus aluviuni pe DN 57 şi au rupt un pod pe drumul care îi lega de Orşova. Căutările celor doi dispăruţi de la Eşelniţa au rămas deocamdată fără rezultat.
Imagini surprinse de un localnic din Orşova, strada Banatului – Adrian Păcurariu.

Sursa video: FACEBOOK (Adrian Păcurariu, Mihaela Rascu)