[VIDEO-FOTO] SKATEPARK în Centrul Civic al Reșiței!

Câțiva zeci de tineri s-au adunat joi în Centrul Civic al Reșiței la inaugurarea skatepark-ului construit din inițiativa administrației locale, dornici să-l încerce.

Președintele echipei naționale de sport de acțiune din România, Vlad Dănilă s-a arătat încântat de construcție:

Este chiar o evoluție față de ceea ce se întâmplă în țară. Se vede că și-a bătut lumea capul aici și văd deja cum riderii se dau, se împacă bine cu rampele. Este o chestie foarte bună pentru comunitatea de sport de acțiune și pentru tineretul nostru. În ciuda a ceea ce se crede, acest sport nu este așa de periculos, e ca orice alt sport. Dacă îl practici așa, pas cu pas înveți corect fără să te rănești. E la fel de periculos ca fotbalul”, a spus Vlad Dănilă.
Acesta a fost maestrul de ceremonii la inaugurare și a prezentat momentele pregătite.

Pentru început au evoluat fetele de la Atitude Dance Club din Reșița, după care au început demonstrațiile sportive prezentate de tineri cu experiență în domeniu, care însă au mai și ratat figurile și chiar au căzut fără să se rănească, însă. Aceștia au invitat și spectatorii să se alăture și să se ia la întrecere, oferindu-le și premii pentru măiestrie.

Citeşte şi: Spectacol pe roţi la inaugurarea skateparkului reşiţean

Skateparkul din Centrul Civic este o investiție în valoare de 400.000 de lei și acoperă toate gradele de dificultate: de la începători la avansați și oferă posibilitatea de a se organiza și competiții. De menționat că la inaugurare, în mulțime, s-a aflat și primarul Ioan Popa cu fetița în brațe, probabil o viitoare practicantă a acestui sport de acțiune.

„Orașul prinde viață și asta datorită vouă, dragi tineri reșițeni. Astăzi am avut surpriza să primesc un cadou inedit de la cei care au făcut toate demersurile și s-au bătut pentru ca visul lor, un skatepark modern, să prindă viață. Tricoul semnat de voi toți mă face să mă simt mândru că vă am alături și totodată optimist că orașul nostru are șanse cu oameni frumoși și ambițioși ca voi”.

Daniela Tudor