[Video/Foto] Drag mi-i graiul bănățan – Festival Interjudețean pentru copii

La Sala „Lira” a Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița, a avut loc sâmbătă, ediția a XII-a a Festivalului folcloric interjudețean pentru copii „Drag mi-i graiul bănățan!”. Organizat de Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița, cu largul concurs al președintelui Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean, Dan Liuț, festivalul este dedicat elevilor din ciclurile primar și  gimnazial.

La cele două secțiuni ale concursului (recitare în grai bănățean și interpretare de melodii populare din Banat) s-au înscris aproape o sută de copii. Aceștia provin din douăzeci și cinci de unități școlare din județele Caraș-Severin și Timiș, atât din mediul rural, cât și din cel urban.

 

Festivalul se organizează în fiecare an în jurul datei de 9 Mai, Ziua Europei, având ca scop: conservarea şi promovarea tradiţiilor populare şi păstrarea identităţii naţionale prin poezie în grai bănăţean, cântec, dans şi port popular; conservarea şi promovarea valorilor naţionale româneşti în contextul apartenenţei la Uniunea Europeană.

Parteneri în organizarea festivalului sunt Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean, Casa Orășenească de Cultură Bocșa și Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița.

De același autor

Related Articles