[VIDEO-FOTO-AUDIO] Spitalul Judeţean de Urgență din Reşiţa „a intrat” la apă! Indolenţă sau…indolenţă?

În cea mai mare unitate medicală din Caraş-Severin, pacienţii sunt nevoiţi să treacă zilnic prin apă pentru a ajunge la sala de tratament.

Atenţie, s-au format bălţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa! Pentru a ajunge în Centrul de Recuperare Neurologică, de la subsolul Staţionarului 2, bolnavii susţin că în curând vor avea nevoie de cizme de cauciuc. Ţevile uzate curg şi nimeni nu face nimic.

erfrw„Cred că ne trebuie cizme, serios dacă nu! Pe jos e apă, noi ocolim balta, la fel fac şi cei care ne aduc mâncarea, pe aici trec, prin balta asta”, au precizat pacienţii.”

Şi cadrele medicale sunt deranjate de acest peisaj dezolant. Nu de puţine ori s-au trezit că le curge apă în cap. Deşi au anunţat conducerea spitalului de o bună perioadă de timp, problema nu s-a rezolvat, a precizat coordonatorul Centrului de Recuperare Neurologică, Imi Gaşpar.

„De multe ori, mi-a picat şi mie apă pe bluză, ceea ce e un lucru destul de neplăcut. Uitaţi e o baltă pe jos destul de mare. Femeile de serviciu se chinuie să şteargă pe jos, la anumite intervale de timp, dar iar se face. Culmea că aici este şi bucătăria, pe aici trece mâncarea şi este destul de jenant să picure apă pe caserolele cu mâncare a bolnavilor”, a precizat Imi Gaşpar.

qwwedwedewLa polul opus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Dumitru Secăşan se scuză, precizând că nu este atât de simplu să schimbi o ţeavă. Şi în plus pentru asta este nevoie de fonduri.

Instalaţia este foarte veche, deci pare simplu să schimbi o ţeavă dar nu e chiar aşa…Nu ştim ce furnizează acea ţeavă, nu ştiu ce circuite închide. Deci eu le spun pacienţilor să se bucure de beneficiile pe care le au, acum că mai sunt şi neajunsuri, o să le remediem şi pe acelea. Ne ocupăm şi de această chestiune minoră. Acum poate a fost o mică neglijenţă, nu am crezut că este foarte importantă, dar de acum încolo, devine importantă”, a precizat managerul Dumitru Secăşan.

Într-un spital, acreditat şi care se respectă, astfel de probleme nu ar trebui să existe! Echipa Radio România Reşiţa va verifica şi săptămâna viitoare, dacă problema a fost sau nu rezolvată.

 

Daiana Roşca