Scandalul legat de schimbarea managerului Spitalului Judeţean din Timişoara ia amploare. De la această oră, aproximativ 50 de medici şi asistente şi-au întrerupt activitatea şi au ieşit în faţa unităţii medicale în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a-l schimba pe Marius Craina din funcţia de conducere a celui mai important spital din Banat.

Acesta se află în concediu medical şi a postat pe facebook un mesaj de rămas bun.

„Dragii mei.După mai bine de 5 ani, astăzi, mandatul meu în fruntea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara se încheie. Ar fi foarte multe lucruri de spus, enorm de multe realizări de punctat dar, până la urmă, acesta este mandatul firesc al oricărui manager, care și-a dorit să performeze: să lase ceva în urma lui, să construiască, să închege echipele de lucru, să încurajeze și să dezvolte potențialul personalului, să fie un factor de echilibru și, nu în cele din urmă, să fie și să rămână OM și să lupte pentru echipa lui!
Știți bine că nu am fost niciodată șeful vostru, ci colegul și prietenul vostru, ușa biroului a fost larg deschisă, pentru toți. Și, mai mult, niciodată nu am considerat că am ajuns manager pentru ca am fost mai bun decât voi, cum la fel de bine știți, că nu v-am cerut niciodată să promiteți loialitate față de alte entități sau față de mine, ci v-am cerut, în schimb, un singur lucru: să fiti dedicați, in totalitate, pacientului și nevoilor sale și, nu in ultimul rând, intereselor și priorităților statului român!
Consider că, în calitate de manager, am fost un om moral. Nu am fost scorțos, nu am fost închistat și nici conflictual și sper să fiți de acord că, pe parcursul întregului mandat, nu mi-am schimbat atitudinea și comportamentul față de nici unul dintre voi. În schimb, am ținut foarte mult la onestitate, la transparență și la încredere. Asadar, ne-am tratat unii pe ceilalți cu respect, ne-am spus lucrurile în față, nu ne-am bârfit pe la spate și nu ne-am sabotat! Ca atare, dragii mei, nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc pentru eforturile voastre zilnice, pentru munca excelentă pe care ati depus-o, contra cronometru, și uneori în condiții dificile! Felicitări! Jos pălăria!
Vă mărturisesc că am știut mereu că pot conta pe voi, nu m-ati dezamăgit niciodată și sper că prin tot ceea ce am lăsat în urma mea, prin toată munca și sacrificiul meu am crescut performanțele și imaginea spitalului nostru.
Nu mai îmi rămâne decât sa-i urez succes noului manager al SCJUPBT, dl. Raul Pătrașcu, și, cel puțin, tot atât de multe realizări, atât pe plan profesional cât și managerial! Cu mențiunea că, la fiecare final de mandat, doar pacienții și colectivul medical sunt cei care vor trage concluziile și vor estima performanța unui management sănătos și axat pe nevoile comunității.
Cu Dumnezeu, înainte!”, este mesajul postat de Marius Craina pe pagina personală de facebook.

În locul medicului Marius Craina a fost numit de ministrul sănătăţii, Raul Pătraşcu, un tânăr de doar 30 de ani, absolvent de Chimie al Universitaţii Yale dar pe care o parte dintre angajaţii spitalului, nu-l acceptă.

Practic prin acest protest, o parte dintre angajaţii Spitalului Judeţean din Timişoara cer Ministrului Sănătăţii ca Marius Craina să rãmână în funcţia de manager pe care o ocupă din anul 2014. Oamenii au în plan să protesteze şi mâine de la ora 10.00 în faţa spitalului. Mai mult decât atât aceştia au întocmit o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănãtãţii cu privire la înlocuirea lui Marius Craina de la conducerea Spitalului Judeţean Timişoara.

Raul Pătraşcu tânărul în vârstă de 30 de ani urmează să-şi înceapă activitatea de manager, de mâine, conform ordinului emis de Ministerul Sănătăţii.