[VIDEO – FOTO] Opt morți și 67 de răniţi în urma furtunii

Furtuna de duminică după-amiază a făcut ravagii în vestul ţării.

UPDATE 21.30

Un nou bilanț al autorităților privind efectele înregistrate în județele afectate de fenomenele meteorologice periculoase indică 8 morți și 67 de răniţi, în urma furtunii, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Dintre persoanele decedate două sunt din Timișoara, trei din Buziaș, una la Moneasa, în județul Arad și alte două în Bistrița.

UPDATE 20.30 

Conform datelor furnizate de ISU Timiș, la această oră sunt 49 de răniți, între care 7 copii, doi dintre ei grav. S-a confirmat și al 5-lea deces, în Timiș. Până acum, în urma furtunii, 2 persoane au murit  în Timișoara și 3 în Buziaș.
………………………………………………………

UPDATE ora 19.42

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a decedat, în Parcul Municipal din Bistriţa, după ce a fost lovit în zona capului de creanga unui copac, ruptă în urma furtunii puternice care s-a abătut duminică seara asupra judeţului, scrie Agerpres.

Aceasta este a şasea persoană decedată în urma furtunii care a lovit duminică judeţele din Vestul ţării, alte patru fiind înregistrate în judeţul Timiş şi încă una în judeţul Arad.

Totodată, reprezentanţii ISU informează că echipaje de intervenţie au fost trimise pentru o persoană inconştientă lovită de un copac, în localitatea Borleasa, precum şi pentru o femeie cu fracturi în localitatea Breaza,ambele fiind situate în zona de munte, greu accesibilă, a judeţului.

………………………………………………………

UPDATE

O femeie a fost strivită de un copac smuls de furtună în grădina Zoo din Timişoara. Un bărbat a fost lovit de un panou publicitar luat pe sus de rafalele de vânt ce au ajuns şi la 90 de kilometri pe oră. Alţi doi oameni au pierit loviţi de copaci, la Buziaş. O altă  persoană a murit la Arad. Pe de altă parte, 26 de oameni sunt răniţi. Printre ei sunt şi doi copii, în stare critică.

În zona autostrăzii  A1 , între Timişoara şi Lugoj s-au înregistrat astăzi fenomene extreme, care au pus în pericol viaţa celor care străbăteau şoseaua pe ambele sensuri. Şoferii au fost nevoiţi să oprească şi să se refugieze sub viaducte pentru ca să nu fie luaţi pe sus de vântul care a bătut cu o putere de intensitatea unei tornade mai mici. Bucăţi metalice de parapeţi sau de panouri anti-orbire erau angrenate în atmosferă. Lanurile de păioase erau biciuite de vântul puternic sub formă de vârtej, astfel că în aer erau existau resturi de porumb sau crengi din vegetaţia mărginaşă şoşelei.


La Lugoj mai multe ţigle, acoperişuri şi copaci au fost smulşi din rădăcină, unul dintre aceştia blocând ieşirea din municipiul de pe Timiş către Reşiţa. Un alt copac a provocat pagube importante unei societăţi comerciale.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Timişoara, unde mai mulţi copaci au fost rupţi, vântul punând la pământ până şi semnele de circulaţie.

Pe autostrada Lugoj – Deva panourile anti-orbire ce despart sensurile de mers au fost luate pe sus şi aruncate pe carosabil.

În Reşiţa vântul care a bătut doar câteva minute a smuls acoperişul unui balcon de pe Bulevardul Republicii 24.

La Caransebeș, acoperișul unui restaurant a fost luat de vânt și a distrus o mașină, din fericire nu sunt oameni răniți. Pagube însemnate și în mai multe cartiere, unde acoperișurile blocurilor au distrus mașinile din parcări. Conform ascultătorilor Radio Reșița, curentul electric este întrerupt în mai multe zone.

Alin Datcu

foto: facebook

1 COMENTARIU

  1. Curentul electric este întrerup încă la Ghertenis, nu se poate lua legătura cu Enel, poate ne ajutați cu informații.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles