[VIDEO-EXCLUSIV] Caz inedit în Reșița. Negativ sau pozitiv? Un medic a fost grav indus în eroare de Corona Forms

Persoanele testate pentru noul coronavirus primesc rezultatele și prin SMS prin intermediul platformei Corona Forms. Un medic din Reșița a fost indus în eroare de această platformă.

După efectuarea mai multor teste, medicul Sorin Butilcă a fost anunțat inițial prin sms că este negativ și la interval de 24 de ore medicul a primit un alt mesaj că testul este de fapt pozitiv. Despre această problemă ne oferă detalii, Sorin Butilcă:

Nu m-am simțit bine așa că mi-am făcut un test rapid care a ieșit negativ. Luni dimineața, în data de 15 noiembrie am fost în mod oficial la Spitalul Județean de Urgență Reșița și mi-am făcut un test rapid care a ieșit negativ, după care mi-am făcut un test PCR, mi-am făcut radiografii și tot ce trebuie. Luni seara am primit acest rezultat de la Corona Forms, se și vede la ora 19.09 minute, rezultat în care mi se spune că sunt negativ așa că am fost cu cățelul afară, m-am întâlnit cu prietenii și am fost la lucru marți.

Tot în această zi de marți, la ora 19.09 am primit un alt rezultat, că sunt pozitiv și atunci am sunat să văd ce se întâmplă și mi s-a spus că primul test care a ieșit negativ a fost testul rapid dar nu scrie niciunde treaba asta, în mod normal trebuia să spună la testul rapid ați ieșit negativ, așteptați rezultatul testului PCR și nu ieșiti din casă așa că am sunat la STS și am dat de o doamnă robot care mi-a spus să le scriu că oricum medicii introduc, deci nu ei sunt de vină că fac un program prost ci medicii care introduc datele, lucru care nu e adevărat. Deci eu oficial de luni dimineață până marți seara probabil că am contaminat pe foarte multă lume fără să-mi dau seama din cauza proastei comunicații care se întâmplă în România noastră”.

În legătură cu virusul SARS CoV-2, medicul Sorin Butilcă îndeamnă oamenii să se vaccineze și să se prezinte la medic imediat cum apar simptomele de COVID.

Ce să vă spun despre COVID, că există și din punctul meu de vedere, trebuie luptat cu toate mijloacele inclusiv prin vaccinare, prin terapie, cu sprijinul medicului de familie dacă este o formă ușoară ori al spital. Oamenii să vină la spital că sunt condiții foarte bune și se salvează vieți, medicii sunt extraordinari de buni să nu se lase pe ultimul moment pentru că așa e omul întreabă vecinul, farmacistul și după un timp când nu mai poate se duce la medic, vă spun cu mâna pe inimă, am avut un prieten că nu-l mai am acum, care e mort, s-a prezentat târziu, la 57 de ani, este în groapă acum și sunt mulți colegi și prieteni de vârste apropiate, deci nu-i de joacă”, a concluzionat medicul Sorin Butilcă.

În funcție de rezultatul testelor efectuate, exista 3 tipuri de mesaje text și e-mail-uri care sunt transmise de către aplicația Corona-Forms către persoanele testate sau la medicul de familie. Acestea cuprind informații privind rezultatul testelor efectuate, măsurile pe care persoana respectivă trebuie să le ia în funcție de aceste rezultate, precum și informarea medicului de familie cu privire la situația persoanei din listă.

De același autor

Related Articles