[VIDEO] Doi tineri cultivau cannabis pe terenurile neamenajate din Caraș-Severin

Doi tineri au fost prinși în flagrant în cursul zilei de marți, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Caraș-Severin, în momentul în care recoltau și transportau aproximativ 50 de plante de cannabis, în greutate totală de peste 160 de kilograme.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În cursul zilei de astăzi au fost prezentați Tribunalului Caraș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.    

În cauză s-a stabilit faptul că, inculpații au cultivat droguri de risc pe diferite terenuri neamenajate de pe raza județului Caraș-Severin, în scopul distribuirii acestora către tineri consumatori de pe raza municipiului Timișoara cât și de pe raza județului Caraș-Severin, fie în mod direct, fie prin intermediari.

Cultura ”outdoor” era dotată cu sisteme de alimentare cu apă și dispozitive de prelucrare și uscare rapidă a drogurilor, iar asupra plantelor erau utilizați fertilizatori destinați dezvoltării rapide, conform comunicatului transmis de DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Compartimentului Cercetare Documentare din cadrul IJJ Caraș-Severin, al jandarmilor din cadrul IJJ Caraș-Severin și al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.  

Sursa video-foto – diicot.ro

De același autor

Related Articles