În această dimineață pe DN6, km 437+900m, pe raza localității Ilova, două autotrenuri au intrat în coliziune frontală. Traficul este blocat.

În urma impactului unul dintre TIR-uri a luat foc. După primele cercetări, două persoane au decedat. Nu se cunosc detalii despre încărcătura transportată de autovehiculele implicate în eveniment.Cei doi șoferi de TIR au murit în urma impactului a transmis ISU Semenic.

sursa facebook

Autovehiculele au fost îndepărtate pe o rază de 100 m, un autovehicul TIR implicat în eveniment este înmatriculat în Cehia. Echipajul ISU acționează la fața locului.

Accidentul s-a produs în jurul orei 8:20. După sosirea echipajelor la faţa locului, s-a constatat ca în accident a fost implicat şi un al treilea tir. În acest caz însă, nu sunt victime, fiind avariată doar remorca, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă „Semenic”, Magdalena Tocmelea.

„În apropiere de localitatea Slatina Timiş, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 TIR-uri. În urma impactului, la unul din cele doua tiruri a izbucnit un incendiu care a cuprins atât cabina cât şi remorca, ulterior incendiul propâgandu-se şi la cel de-al doilea tir. La faţa locului intervin 5 echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Caransebeş, din care 1 SMURD, 2 autospeciale de stingere, una de descarcare, una de primă intervenţie şi comandă, un echipaj SAJ şi Poliţia. Ambii şoferi au fost declaraţi decedaţi”.

Circulația autovehiculelor este permisă pe un drum agricol lateral, cu restricție de tonaj 7,5 tone. La fața locului se află Poliția, Salvarea, Pompierii și echipajul de la Districtul Drumuri Naționale Slatina-Timiș. Incendiul a fost stins în jurul orei 9,30. Se estimează reluarea circulației în condiții normale în jurul orei 14.00.

Comisarul şef Dinu Nicorici, de la IPJ Caraş-Severin, explică cum s-a produs accidentul:

„Un TIR de Bulgaria a pătruns pe contrasens, a acroșat două autovehicule de transport mărfuri înmatriculate în România, apoi s-a ciocnit frontal cu un TIR înmatriculat în Estonia. Conducătorul auto bulgar și cel estonian au decedat”.

Sebastian Dragomir

1 COMENTARIU

  1. Vestea e tristă dar am citit articolul în întregime datorită profesionalismului cu care este aranjată pagina și în special că oferta de acceptare/refuzare cookie-uri nu este invazivă ca pentru idioți.

Comments are closed.