[VIDEO] Doi cetăţeni din Kosovo, opriţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe joş pe la frontiera verde.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat două persoane care se deplasau pe joş dinspre Serbia spre România, la aproximativ 250 m de linia de frontieră, în apropierea localităţii Beba Veche, judeţul Timiş.

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi din Kosovo, având vârsta de 35 de ani. Aceştia au declarat că s-au deplasat pe joş pe câmp şi că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Ei au încercat să treacă frontiera din Serbia în România pe joş întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de staţ totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Valentina Adam

sursa foto-video Politia de frontieră