Ţigările de contrabandă erau transportate de un cetăţean sârb care s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România, ieri, în jurul orei 14.30. M. Miloş, în vârstă de 36 de ani, se afla la volanul unui autocamion marca Scania şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent de vase din Serbia pentru o societate comercială din Bucureşti.

„În urma controlului efectuat au fost găsite, ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în pereţii dubli ai semiremorcii, dar şi în cabina camionului, cantitatea de 25.000 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal mărcile Marble şi Ashima. La cercetări, şoferul a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările în Bucureşti”, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 300.000 de lei a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar autocamionul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin până la definitivarea cercetărilor. În plus, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a cetăţeanului sârb M. Miloş urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

(Sebastian Dragomir)