[VIDEO-AUDIO] Zeci de migranţi ajung clandestin la graniţa cu Ungaria

O amplă acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale a fost desfăşurată aseară de poliţiştii de frontieră din Timiş. Au fost depistaţi 44 de cetăţeni din Turcia şi Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre state din vestul Europei.

Primii 4 străini au fost depistaţi între localităţile Dumbrăviţa şi Giarmata, într-un taximetru, condus de un cetăţean român. Acţiunea a continuat şi a avut rezultate, spune subcomisarul Petre Nicola, ofiţer de presă la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

„În cadrul aceleiaşi acţiuni, la ieşirea de pe autostrada A1, în apropierea localităţii Giarmata, a fost identificat un automarfar, format din cap tractor înmatriculat în România şi semiremorcă înmatriculată în Austria, condus de doi cetăţeni turci. În urma controlului efectuat în compartimentul marfă al semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi, într-un spaţiu special amenajat, 40 de cetăţeni străini. Toate persoanele descoperite în cele două autovehicule, 42 de bărbaţi, o femeie şi un minor, au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din Turcia şi Siria, cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani”.

 Şi poliţiştii de frontieră de la Nădlac 2 au găsit un tânăr din Siria care intenţiona să iasă ilegal din ţară. Acesta era ascuns sub semiremorca unui tir înmatriculat tot în Turcia. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru trafic de migranți şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles