Cursul de ”brush lettering” a avut loc marți, 8 iunie la Centrul de Tineret Mansarda Reșița sub sloganul „Hai să scriem frumos!”. Coordonator a fost Alexandra Purcel, voluntar cu experiență în echipa Centrului de Voluntariat Reșița, care a reușit să-i introducă pe participanți în universul scrierii caligrafice.

Brush lettering este un stil de scriere similar cu cel caligrafic. Cu fiecare literă, se aplică o presiune puternică pe cursul descendent și o presiune ușoară cu fiecare curs ascendent. Datorită utilizării diferenței de presiune și a aspectului literelor, brush lettering este cunoscut în mod curent ca fiind caligrafia modernă. Felurile de scris pot fi împărțite în scris de mână și caligrafic. Principala diferență este că, în scrisul de mână, literele se „desenează” iar în cel caligrafic literele se „scriu”, urmând reguli specifice, ne-a povestit Alexandra despre acesta:

Indiferent de vârstă brush lettering-ul, scrierea caligrafică, a fost o adevărată provocare pentru participanți, care însă s-au declarat încântați că au putut lua parte la acest curs:  

Cursul a fost gratuit și s-a desfășurat la sediul la Centrul de Tineret Mansarda Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.