[VIDEO-AUDIO] Ortacii din Clubul de Vânătoare și Pescuit Reșița au avut “cătare plină” şi la distracţie

784

Peste 300 de persoane au luat parte la Balul vânătorilor,  o manifestare tradiţională pentru Banatul Montan. Ortacii din Clubul de Vânătoare Reşiţa s-au întâlnit într-un cadru festiv la Restaurantul Capitol, unde au povestit despre cum a fost anul trecut şi cum a început anul 2018 pentru grupele de vânătoare.

Alături de partenerele de viaţă, despre care vânătorii spun că sunt cele mai înţelegătoare soţii, au depănat amintiri, au servit bucate cu specific vânătoresc şi s-au delectat cu acordurile muzicii populare autentice din Banat. Au întreţinut atmosfera soliştii Dana Gruescu cu Brestoviceanu, Monica Ştiopoane şi Nicolae Ghebaură.

Ioan Borduz, primarul comunei Fârliug a vorbit despre acest eveniment, care s-a desfăşurat, după 15 ani, la Reşiţa:

“Eu mă bucur că s-a reluat această tradiţie a Balului vânătorilor. Această iniţiativă a organizării unui bal al vânătorilor aparţine celui mai mare club de vânătoare din AJVPS, respectiv Clubul de Vânătoare Reşiţa, preşedintelui acestuia Ioan Mustaţă, alături de vicepreşedintele la nivel judeţean al Comitetului de vânătoare, Francisc Vaştag. Eu mă bucur că s-a reluat această tradiţie cu atât mai mult cu cât coincide sărbătorirea în stil tradiţional românesc a Dragobetelui. Vânătorii sunt a  treia armată, una disciplinată. Nu folosesc armele în alte scopuri decât la vânătoare. Le transmit vânătorilor -cătare plină!”

Printre invitaţi s-a aflat şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, şi acesta un vânător împătimit.

“Deosebit de frumos este la acest bal şi asta ne arată că vânătoarea nu înseamnă numai a ucide animale, ci înseamnă şi să ne simţim bine, să socializăm. Ca să putem socializa şi în interiorul familiei, cu soţiile, atunci se organizează acest bal. Eu mă bucur din suflet că am fost invitat la această grupă de vânătoare. Fac parte din aceeaşi Asociaţie, din altă grupă, dar cum noi suntem fraţi, ortaci,ne mutăm de la o grupă la alta , atât la vânătoare, cât şi la petrecere. Pentru mine începutul de an nu a fost chiar atât de bun, chiar dacă sunt vânător vechi, eu am fost doar …purtător de puşcă. Le transmit vânătorilor cătare plină!”

Interpretei Monica Ştiopoane, născută în satul Fârliug i-a fost acordată o diplomă de Excelenţă pentru întreaga activitate şi a fost felicitată cu prilejul aniversării zilei de naştere. Aceasta la iniţiativa primarului comunei Fârliug şi a Consliului Local Fârliug.

A fost organizată şi o tombolă, la care au fost acordate diverse premii, articole vestimentare utile la partidele de vânătoare, dar şi trofee de vânătoare, precum fazani.

Balul Vânătorilor a fost organizat la iniţiativa președintelui Clubului de Vânătoare și Pescuit din Reșița, Ioan Mustaţă, a primarului comunei Fârliug, Ioan Borduz şi a fostul performer mondial la box, Francisc Vaştag, acum unul din cei mai împătimiţi vânători din Banat.

Cristina Corocan