[VIDEO] Angajaţii Spitalului Judeţean din Reşiţa au protestat şi astăzi, nemulţumiţi de tăierea sporurilor salariale!

Cadrele medicale auxiliare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa continuă seria protestelor spontate fiind în continuare nemulţumite de tăierea sporurilor salariale. După ce au protestat două zile la rând, în curtea unităţii medicale, aproximativ 100 de angajaţi ai spitalului şi-au întrerupt şi astăzi activitatea şi au continuat protestul spontan, fiind mult mai vocali pentru drepturile lor.

Cei mai afectaţi de noua lege a salarizării sunt infirmierii, îngrijitoarele de curăţenie, brancardierii, dar şi o parte dintre asistente. Toate aceste categorii profesionale şi-au cerut şi astăzi înapoi sporurile avute înainte de aplicarea legii.

„Nu mai ducem analizele, nu mai schimbăm patul, ce fecem? Schimbă asistentele sau doctorii?…Eu cred că NU”!

În cazul meu, tot ce înseamnă spor s-a dus. Cine vine să muncească aici vrea să muncească pe bani nu să facă voluntariat. 7 milioane am pierdut la salariu, noi, infirmierele. Să ştiţi că şi noi avem un rol important, medicii nu pot lucra fără noi! Noi vrem să ştim cine este de vină pentru această problemă, trebuie să o rezolvăm pentru că altfel nu o să ne putem descurca şi noi avem copii de crescut, avem cheltuieli, ce ne facem fără aceşti bani?”, ne-au declarat câteva infirmiere şi îngrijitoare de curăţenie din cadrul spitalului.

În ciuda explicaţiilor date de liderul de sindicat, spiritele s-au aprins în curtea spitalului. Maria Galescu a încercat să-i liniştească spunându-le că reprezentanţii Sanitas Caraş-Severin au plecat la Bucureşti pentru a rezolva problema.

Colegul meu George a plecat astăzi la Bucureşti cu toate problemele voastre. Mâine va avea loc consiliul naţional şi vom dezbate problema şi la nivel de minister. Toţi cei care au pierdut bani la salariu sunt în centrul atenţiei pentru că şi eu am pierdut să ştiţi şi facem tot posibilul să rezolvăm problema, în cel mai scurt timp”, a precizat liderul Maria Galescu.

Astăzi cei 100 de angajaţi ai spitalului au protestat aproximativ 30 de minute, după care  o parte dintre cei prezenţi au decis să meargă şi la Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru a sta de vorbă şi cu preşedintelui CJ Silviu Hurduzeu, deoarece Spitalul Judeţean din Reşiţa se află în subordinea forului judeţean.

Legea spune că la nivel de unitate, sporul nu are voie să depăşească 30 %!

„Am discutat astăzi cu dânşii. O să solicităm date suplimentare de la spital pentru că din analiza pe care noi am făcut-o suma mi se pare mare şi din acest motiv, repet, am solicitat clarificări la spital. Vom încerca să urmărim două lucruri. Cei care au pierdut să nu piardă sau să piardă mai puţin pentru că unii vor pierde indiferent de situaţie, pentru că aşa sunt prevederile legale. De exemplu unii aveau spor de 100% şi acum va fi 85 % dar încercăm ca şi acolo pierderea să fie cât mai mică”, ne-a declarat preşedintele Silviu Hurduzeu după ce a stat de vorbă cu cadrele medicale auxiliare.

Şi medicul Anton Ursu din cadrul secţiei de Urgenţe a spitalului a venit să-şi susţină colegii.

„Nu e corect ce se întâmplă acum, este inuman, ei sunt colegii noştri şi fac parte din această echipă medicală, noi medicii nu ne putem descurca fără ei. Toţi colegii mei au drepturi la fel ca şi noi şi au nevoie de aceşti bani. Toţi trebuie să fim mulţumiţi şi să tratăm cât mai bine pacienţii care au nevoie de noi”, a precizat Anton Ursu.

Pentru sprijinul oferit, cadrele medicale auxiliare l-au răsplătit pe medic cu aplauze!

Până săptămâna viitoare cadrele medicale ale Spitalului Judeţean din Reşiţa aşteaptă o soluţie din partea Consiliului Judeţean. Dacă nu se va rezolva problema, angajaţii spitalului îşi vor întrerupe din nou activitatea pentru o noua serie de proteste, de această dată oficiale!

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles