Viaţa-i grea în România, dar de multe ori ne batem singuri cuie în talpă

Eliminarea timbrului de mediu a generat o creştere considerabilă a numărului de programări pentru înmatricularea maşinilor. Surprinzător însă este că vin multe persoane şi la preschimbarea de permise, deşi perioada de valabilitate a documentului nu a expirat. Majoritatea sunt persoane în vârstă, care s-au speriat de faptul că permisul ar putea fi valabil, în cazul lor, doar un an de zile. Este doar un zvon, spune şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, comisar şef George Marinescu. Valabilitatea este în continuare de 10 ani, aşa că oamenii nu ar trebui să aglomereze singurul ghişeu pe care îl avem.

„Trebuia luată o măsură de fluidizare a activităţii. Preschimbarea permiselor de conducere în Caraş-Severin se face începând de astăzi, doar online. Cetăţenii îşi pot alege singuri ziua şi ora la care să se prezinte la ghişeu şi vor dispărea, astfel cozile”

George Marinescu spune că programarea se poate face foarte uşor pe site-ul prefecturii Caraş-Severin, www.prefcs.ro şi se poate realiza, inclusiv cu telefoanele inteligente dotate cu internet.

(Sebastian Dragomir)