cutremure-induse

Dacă în alte zone ale ţării, seismele se produc în lanţ, pe cale naturală, în partea de vest a ţării, acestea vor fi induse, pe considerentul că o serie de oameni de afaceri din România au obţinut acceptul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş de a face prospecţiuni geologice, în vederea exploatării bogăţiilor din subsolul Banatului. Potrivit directorului general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, din punct de vedere tehnic există posibilitatea provocării unor vibraţii, în funcţie de structura solului, dar se exclude producerea unor cutremure chiar şi de mică intensitate.

Proiectul oamenilor de afeceri din România vizează 16 comune de pe raza judeţului Timiş, printre care se numără localităţile: Dudeştii Noi, Becicherecu Mic, Cărpiniş, Checea, Săcălaz, Cenei, Uivar, Giulvăz, Sânmihaiu Român, Parţa, Giroc, Şag, Sânandrei, Pădureni, Peciu Nou şi Jebel.

1 COMENTARIU

  1. Asa-zisele „cutremure induse” nu sunt de fapt cutremure in adevaratul sens, ci niste „unde de soc” de aceeasi natura cu „datul cu batul in balta”, care sunt imperceptibile de oameni la mai mult de 50 – 100 m fata de punctele unde se face generarea. Doar senzorii seismici (geofonii) pot sesiza aceste miscari la mari distante, unde amplitudinea acestui „val” este de sub 1 mm. Iar ziaristii care induc panica in randul populatiei cu asemenea articole sunt sfatuiti sa consulte mai intai un specialist in domeniu si abia apoi sa astearna informatiile in articole de presa. Altfel cititorii vor intelege ca un cutremur poate fi provocat si de caderea balegii de sub coada vacii!…

Comments are closed.