Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a atins pragul de un miliard de euro, fonduri europene nerambursabile contractate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Vestea ne bucură cu atât mai mult cu cât am depășit considerabil alocarea inițială a regiunii, care a fost de 645 de milioane de euro, a declarat declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Sunt foarte mulți bani, foarte multe contracte care trebuie transformate în lucrări și apoi în obiective realizate, iar beneficiarii proiectelor Regio-POR vor avea toată susținerea, tot suportul ADR Vest în acest parcurs. Fiecare dintre noi trebuie să contribuie câte puțin la acest bine comun al transformării ideilor în proiecte și mai apoi în obiective și servicii îmbunătățite, adică la creșterea calității vieții noastre”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

În Regiunea Vest au fost contractate până în prezent 700 de proiecte, care însumează 1,027 miliarde euro finanțări nerambursabile – contribuția netă a Uniunii Europene și 1,270 miliarde euro suma totală contractată. Alte contracte se află de asemenea în pregătire și vor fi semnate în perioada următoare.