Vernisajul expoziţiei „Viitorul inventator” marchează finalul proiectului „Femei în Lumea Științei”

La Reșița a avut loc marți, 26 martie, vernisajul expoziției „Viitorul inventator”, eveniment care marchează finalul proiectului „Femei în Lumea Științei”, desfășurat începând cu luna februarie.

Proiectul a fost realizat cu preșcolarii, elevii și cadrele didactice de la Grădinița „Floarea Soarelui” și Școala Generală nr. 7 Reșița, alături de Fundația Comunitară Banatul Montan și Muzeul Banatului Montan.

Expoziția își propune să inspire copiii să urmeze calea inventatorilor celebri, demonstrând că orice idee, oricât de mică, poate sta la baza unei invenții revoluționare. Lucrările expuse, realizate de copiii implicați în proiect, reflectă creativitate și imaginație debordantă, oferind o perspectivă fascinantă asupra viziunii lor asupra lumii viitorului.

„Suntem încântați de rezultatele acestui proiect și de entuziasmul cu care copiii au participat la toate activitățile propuse”, a declarat Daniela Vulpeș, coordonatorul proiectului.

„Expoziția „Viitorul inventator” este o dovadă a potențialului extraordinar al elevilor și o sursă de inspirație, iar micii inventatori se arată atrași și fascinați de lumea științei.

,,Foarte interesant și în același timp și folositor, o să continui să mai fac multe invenții”.

Proiectul „Femei în Lumea Științei” a inclus o serie de ateliere interactive, prezentări și vizite la muzeu, toate având ca scop familiarizarea copiilor cu diverse domenii ale științei și tehnologiei, precum și cu contribuțiile semnificative ale femeilor în acest domeniu.

Adrian Jurchescu

Cele mai citite

Related Articles