[FOTO] Vârstnicii reşiţeni socializează prin cultură

varstnici1

Persoanele în etate din Reşiţa, beneficiari ai Centrului de Servicii şi Asistenţă Socială pentru persoane vârstnice din cadrul Primăriei municipiului Reşiţa au fost cooptaţi, de la începutul acestei săptămâni, într-un program de socializare prin cultură.

Proiecţii de filme de Oscar, concerte de muzică simfonică, prezentări de carte şi multe alte programme de divertisment le sunt pregătite vârstnicilor reşiţeni în vederea petrecerii într-un mod plăcut şi eficient a timpului liber pe care îl au la dispoziţie.

Despre acţiunile social culturale care au debutat de astăzi am aflat amănunte de la coordonatorul de proiect, Marius Motoşan, şef birou al Bibliotecii municipale Reşiţa:

O acţiune similară va avea loc joi, 20 martie la Biblioteca germană „Alexander Tietz” prin prezentarea filmului „Nelson Mandela-personalitate marcantă a luptei împotriva rasismului”. Acţiunile se desfăşoară în cadrul programului UNITED, împotriva rasismului, în desfăşurare până duminică, 23 martie în peste 48 de ţări din lume.  Biblioteca municipală Reşiţa a devenit parte activă a reţelei UNITED alături de alte 550 de organizaţii de pe mapamond. Campania UNITED are ca scop promovarea toleranţei şi a diversităţii precum şi prevenirea discriminării.

Peste 50 de vârstnici au dat curs invitaţiei şi au participat la prima acţiune din program, prezentarea filmului „12 ani de sclavie”. De la unii dintre aceştia am aflat că şi-ar dori pentru acţiunile viitoare să asculte muzică simfonică, să aibă posibilitatea să discute liber cu un medic sau un jurist şi să fie iniţiaţi în tainele calculatorului.

Cum găsesc ei organizarea unor astfel de acţiuni şi care sunt propunerile lor pentru viitoarele întâlniri am aflat de la unii dintre cei prezenţi:

Acţiunile cu caracter social-cultural adresate vârstnicilor reşiţeni vor continua şi în săptămânile următoare dorindu-se o permanentizare a acestora, au spus organizatorii.

Amintim că, Centrul este vizitat zilnic de peste 70 de persoane, venite să socializeze, să-şi petreacă timpul liber avut la dispoziţie, iar peste 30 dintre aceştia servesc şi o masă caldă.

(Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru tot ce intreprindeti ,si pentru felul in care reusiti sa intretineti ostare de bine.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles