Vârstnicii – cei mai vulnerabili la caniculă, NU respectă aproape deloc recomandările autorităţilor

Căldura este cel mai greu de suportat în zilele de caniculă, pentru că organismul nu este obişnuit cu temperaturile ridicate, dar cu toate acestea oamenii nu respectă aproape deloc măsurile recomandate de medici şi nici intervalele orare pe care ar fi indicat să le evite pentru a ieşi pe străzi.

Am stat de vorbă, la orele amiezii, în centrul municipiului Reşiţa cu câţiva dintre trecători, în mare parte vârstnici şi de la ei am aflat cum suportă temperaturile ridicate şi de ce au ales să iasă din case chiar în intervalul când indicele temperatură-umezeală este la cote maxime:

Eu suport canicula pentru că mă forţez să mă obișnuiesc cu natură. Îmi place mult în natură. Merg pe stradă și la umbră și la soare şi nu am probleme că nu mi le fac. Stau cât trebuie şi nu mai mult. Nu merg la cosit, nu merg la arat, port îmbrăcăminte ieftină, ușoară şi de culoare deschisă„.

Când e căldură mare nu prea umblu, dar am fost nevoit să pun niște acte pentru pensie la secţie. Eu nu prea am probleme cu căldura că locuiesc la pădure, dar nici nu umblu când e foarte cald„.

Ce să fac, am de plătit și nu are cine să mă ajute. Trebuie să ies să-mi plătesc datoriile. Mai stau la umbră că-s bătrână, am făcut şi un infarct și mi-e cam frică, dar iau umbrela, mai beau puțină apă, ce să fac…?

Greu suport căldura. E rău de tot. Mai stau la umbră, mai beau apă rece şi nu prea ies din casă dacă nu e neaparată nevoie„.

Vă reamintim că şi miercuri, 19 iulie codul galben de caniculă va stăpâni Banatul, iar aceia dintre dumneavoastră care sunteţi nevoiţi să părăsiţi locuinţa pentru a rezolva problemele zilnice sau aveţi programări ce nu suportă amânare, vă informăm că pe raza judeţului Caraş-Severin sunt deschise 21 de puncte anticaniculă.

În Reşiţa sunt amplasate două corturi de prim ajutor, unul în Parcul Tricolorului din cartierul Lunca Bârzavei şi cel de-al doilea în Parcul Cărăşana din imediata apropiere a Centrului Civic al municipiului.

Sursa foto: viata medicala.ro   

Cele mai citite

Related Articles