canicula-42

Primăria Reşiţa va amenaja de mâine două puncte de prim ajutor, pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de temperaturile ridicate astfel având în vedere prognoza meteo. Acestea vor funcţiona în centrul civic şi în Parcul Tricolorului şi vor fi dotate cu instalaţii de climatizare, apă rece şi personal calificat.

În Timişoara sunt deschise puncte de prim-ajutor la Oficiul Poştal nr. 1, Opera Naţională Română, Piaţa 700 şi Piaţa Iosefin. De asemenea la Lugoj va fi asigurată asistenţă medicală şi apă potabilă în incinta Casei de Cultura a Sindicatelor de pe strada N. Bălcescu nr.1.

Aceste spaţii vor fi accesibile pe întreaga perioadă a caniculei, în intervalul orar 11.00 – 18.00, de luni până vineri. Este asigurată asistenţa medicală de către medicii DSP şi voluntarii de la Crucea Roşie care vor face recomandări şi vor împărţi şi pliante cu informaţii medicale. Cei care se adăpostesc vor primi apă potabilă. Aceste puncte nu substituie asistenţa medicală de specialitate şi nici interacţiunea cu medicul de familie sau cel curant.

Vă reamintim că dacă vremea devine caniculară şi poate influenţa negativ starea de sănătate a populaţiei, administraţiile locale au datoria să instaleze corturi şi să activeze punctele de prim ajutor, în locuri umbroase şi semnalizate vizibil. Totodată, trebuie luate măsuri pentru funcţionarea neîntreruptă a sistemelor centralizate de distribuire a apei potabile şi constituirea de stocuri de apă în localităţile cu probleme în asigurarea necesarului zilnic.

(Hardy Cvoica, Dan Agache)