Urmările codului roşu în Caraş-Severin şi Timiş: localităţi fără curent, drumuri blocate de copacii căzuți pe carosabil

Codul roşu de averse torenţiale, vijelii şi grindină a blocat mai multe drumuri din Caraş-Severin, însă la această oră nu mai există probleme, după ce pompierii au intervenit pentru degajarea carosabilului.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Iuliana Rusan, pompierii militari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița, Caransebeș și Secției Oravița au fost solicitați să intervină pentru degajarea mai multor copaci de pe carosabil din localitățile Ticvaniu Mare, Anina, Domașnea, Goruia, Borlovenii Noi, Oravița, Naidăș, Dognecea și Secășeni. S-a acţionat şi pentru degajarea mai multor stâlpi de lemn și fire de curent electric căzute pe partea carosabilă între localitățile Obreja și Iaz. Totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bocșa a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din localitatea Bocșa.

În urma fenomenelor meteorologice, au rămas fără curent electric 6 localități: Anina (3.417 abonați), Dognecea, Doclin, Tirol, Fizeș si Ticvaniu Mare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Iuliana Rusan, a adăugat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Codul roşu a creat probleme şi în judeţul Timiş, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru înlăturarea a 29 de copaci doborâţi pe carosabil, astfel:

  • în zona localității Lățunaș: 13
  • în zona localității Moravița: 12
  • în localitatea Dejan: 1
  • în zona localității Gaiu Mic: 3.

S-a acţionat şi pentru degajarea unui stâlp căzut în localitatea Moraviţa şi a mai multor fire de curent electric.

Totodată, au rămas fără energie electrică: Moraviţa, Dejan, Gaiu Mic şi Stamora Germană. ISU Timiş transmite că nu au existat acoperişuri prăbuşite sau desprinse, numai cazuri în care au fost doborâte ţigle.

2 COMENTARII

  1. Vi se pare normal sa ramanem fara curent pana luni sau marti pe calduri de 30 grade? Nu sunt pagube materiale? Dar mancarea stricata din frigider si congelator nu e o paguba? Sunt din Anina si de 24 ore suntem fara curent!

Comments are closed.

De același autor

Related Articles