[UPDATE][FOTO] Maestrul Sabin Păuţa, cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin

sabin pautza

Răsplătit cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, compozitorul şi dirijorul Sabin Păutza a primit astăzi în cadru festiv titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin”.
Sala de conferinţe din clădirea administraţiei publice din Reşiţa a devenit neîncăpătoare în momentul în care s-a anunţat această festivitate: oameni de cultură, de artă, foşti elevi, dar şi reprezentanţi ai mai multor instituţii şi ai administraţiei publice l-au aplaudat călduros pe maestrul Sabin Păutza, la intrarea în sală. Tradiţionalul „laudatio” a fost rostit de dirijorul şi profesorul Diodor Nicoară de la Filarmonica „Banatul” din Timişoara, care a trecut în revistă principalele realizări ale sărbătoritului. Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde a afirmat că este o onoare şi o plăcere să înmâneze această distincţie uneia dintre personalităţile marcante ale culturii române, poate cel mai important muzician în viaţă din ţară. În aplauzele asistenţei, maestrul Sabin Păuţa s-a arătat emoţionat şi copleşit de acest titlu. „Deşi am primit multe distincţii, atât în ţară cât şi în străinătate, aceasta este cea mai importantă pentru că este primită de la bănăţenii mei, de la cei pe care îi cunosc”.

Dirijorul şi compozitorul Sabin Păuţa va primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin. Festivitatea va avea loc astăzi. Vă reamintim că aleşii judeţeni au aprobat în vara acestui an, acordarea distincţiei, ca o recunoaştere a faptului că prin întreaga sa carieră, Sabin Păuţa a pus numele Reşiţei şi al Banatului Montan pe harta muzicală a lumii. Născut în Câlnic, Sabin Păuţa a devenit cunoscut în lumea artistică mondială, ca prim dirijor, compozitor şi director artistic al Orchestrei Plainfield – cea mai veche orchestră simfonică din New Jersey – Statele Unite.

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles