Joi după-amiază, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a fost sesizat prin apel 112 despre faptul că un polițist din cadrul Poliției Orașului Bocșa, care dirija traficul rutier pe raza de competență, a fost acroșat de un autoturism ce a refuzat să se conformeze solicitărilor acestuia.


UPDATE:

Astăzi, 13 august, instanţa a decis amânarea judecării cauzei la data de 20.08.2021, termen la care va fi citată persoana solicitată din Arestul IPJ Caraş Severin, în vederea depunerii de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Austria pe numele persoanei solicitate.

De asemenea instanţa a mai dispus arestarea provizorie a persoanei implicate pe o durată de 15 (cincisprezece) zile, începând de astăzi, până la data de 27.08.2021, inclusiv. Pe lângă asta a mai fost solicitată şi plata sumei de 600 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit avocatului din oficiu, ce se va vira din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş.

Decizia de astăzi este cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare.

—–

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Caraş-Severin a transmis că „Bărbatul de 42 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. În cursul zilei de astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, prin sistem videoconferinţă, pentru dispunerea arestării provizorii în vederea extrădării, având în vedere că pe numele bărbatului este emis un mandat european de arestare, de către autorităţile austriece, pentru săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului


Din verificările efectuate s-a stabilit că polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului în cauză, acesta ar fi încetinit, apoi ar fi accelerat din nou, moment în care l-ar fi acroșat pe agentul de poliție care se afla lângă mașina acestuia, solicitându-i conducătorului auto să oprească autoturismul și să prezinte documentele pentru control.

Trei focuri de armă

În continuare, un alt coleg aflat în dispozitivul de menținere a ordinii publice a executat trei focuri cu armamentul din dotare, autoturismul fiind oprit după aproximativ 400 de metri de către un alt echipaj de poliție.

Polițistul rănit a fost transportat la spital în vederea examinării și acordării asistenței medicale.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 de ani din Reșița, fiind condus la sediul poliției pentru cercetări și dispunerea măsurilor legale.

Cercetările continuă

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și dispunerii măsurilor legale.

Totodată, a fost informată unitatea de parchet competentă, pentru a dispune desemnarea unui procuror care să coordoneze ancheta.