[UPDATE] Incendiile de vegetaţie continuă să ridice mari probleme în Caraş-Severin

Pompierii din Mehedinti, dar si pompieri din Gorj s-au alaturat operatiunii de stingere a incendiului de fond forestier, litiera de padure si vegetatie uscata izbucnit în urma cu doua zile în localitatile Teregova si Cornereva din judetul Caras-Severin.

Nu mai putin de 80 de persoane au fost angrenate în actiunea de stingere a incendiului, care a cuprins aproximativ 20 de hectare, parte dintre acestea în zona Parcului National Domogled-Valea Cernei. În acelasi timp a fost solicitat si sprijinul unui elicopter din cadrul Unitatii Speciale de Aviatie, care urmeaza sa ajunga în zona afectata pentru a efectua misiuni de recunoastere. Interventia pompierilor este foarte dificila, deoarece se actioneaza în zone de munte, cu abrupturi stâncoase si pante cu o înclinare mare.

UPDATE III

Incendiul de la Rusca Teregova a fost lichidat. Fortele care au actionat in zona Cornereva au fost retrase din teren odata cu lasarea intunericului. Interventia va continua si pe parcursul zilei de maine


UPDATE II

La ora 16:35 a aterizat elicopterul IGAv pe aeroportul din Caransebes. Echipajul a efectuat o misiune de recunoastere, inante de aterizare, dar din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile (ceata densa pe vai) nu va mai zbura astazi. Ramane la sol, pregatit pentru interventie maine, daca va fi cazul.


UPDATE I

În sprijinul forțelor cărășene vin câte 17 pompieri militari din cadrul inspectoratelor județene Mehedinți și Gorj, dar și un elicopter din dotarea IGAv dotat cu echipament de stingere Bambi Bucket. Echipajul de zbor, odată ajuns în județul Caraș-Severin, va fi însoțit de un ofițer din cadrul ISU Semenic și va începe o misiune de recunoaștere a zonei, în urma căreia se vor decide acțiunile ulterioare.

Suprafețele afectate sunt în administrarea mai multor instituții cum ar fi Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Național Domogled-Valea Cernei dar și terenuri ale Primăriei Băile Herculane.


Aproximativ 80 de pompieri, silvicultori şi rangeri intervin şi astăzi pentru stingerea incendiilor la fondul forestier de pe raza comunelor Rusca Teregova și Cornereva.

Pompierii au solicitat sprijin de la Inspectoratele pentru situații de urgență din județele limitrofe, precum și resurse aeriene. În  zona Dobraia, inclusiv pe muntele Arjana, acționează la sol 40 de persoane,  iar alte aproximativ 40 de persoane s-au deplasat în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu la fondul forestier.

Pentru stingerea acestor incendii se lucrează de 3 zile, dar fără rezultat. Zona este greu accesibilă, iar focul este întreţinut şi de vânt.

De același autor

Related Articles