[UPDATE] [AUDIO] Amendă şi sistarea activităţii principalului poluator cu praf din Reşiţa

poluare_praf

În municipiul Reşiţa poluarea cu praf a depăşit, în urmă cu câteva săptămâni, de 1,6 ori limita admisă a pulberilor în suspensie din aerul respirabil. În urma investigaţiilor, efectuate atunci, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin a constatat unele deficienţe la una din instalaţiile staţiei de prelucrare a mixturilor asfaltice, aflată în proprietatea unui agent economic din Valea Ţerovei. Datele culese au fost transmise Comisariatului judeţean al Gărzii de Mediu, care, în baza unei analize amănunţite a aplicat o amendă în valoare de 15.000 lei şi a dispus sistarea activităţii agentului economic până la remedierea completă a deficienţelor constatate, a declarat comisarul-şef, Corina Pascotă.

***

23 octombrie 2013

La aproape un an de la poluarea masivă cu praf şi suspensii de minereu a municipiului Reşiţa, de câteva zile, oraşul este din nou în pericol. Supărările cetăţenilor din cartierele din partea veche a oraşului au mobilizat, prin implicarea presei locale, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin şi Comisariatul Gărzii de Mediu.

După măsurătorile efectuate în zonă,  sursa principală de poluare a fost identificată. Din spusele directorului APM-CS, Carmen Sorescu, este vorba despre una dintre societăţile care prelucrează mixturi asfaltice pe Valea Ţerovei. În urma investigaţiilor efectuate recent, s-a constatat că poluarea cu aerosoli solizi în atmosferă a fost depăşită cu 81,13 micrograme/ mc/ aer, adică de 1,6 ori limita admisă. Amintim că aceasta se situează la 50 de micrograme/mc/aer. Pentru că în zona Valea Ţerovei din municipiul Reşiţa funcţionează şi alţi agenţi economici de profil, măsurătorile privind calitatea aerului vor continua şi în zilele următoare, la toate sursele de poluare, a mai spus Carmen Sorescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles