[UPDATE] Cei trei acţionari ai clubului Colectiv, reţinuţi de procurori

colectiv

Ora 23.00

După aproape nouă ore de audieri, Costin Mincu a fost scos din sediul Parchetului General cu cătușe la mâini și urcat într-o mașină a Poliției.

Anterior, ceilalți doi acționari ai clubului,  au fost reținuți și duși în Arestul Poliției Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis luni seara , prin ordonanța din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind sesizați cu privire la faptul că în incinta clubului Colectiv a avut loc un incendiu în urma căruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vătămări corporale, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată, în vederea stabilirii circumstanțelor și împrejurărilor săvârșirii faptelor.

Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

“Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calific în infracțiunea de ucidere din culpă”, se mai arată în comunicatul citat.

Ora 20.30

Paul Gancea, un alt acţionar de la clubul Colectiv, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General.

După aproape şase ore de audieri, Paul Gancea a fost scos din sediul Parchetului General având cătuşe la mâini şi a fost urcat într-o maşină a Poliţiei.

Este cea de a doua reţinere în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, după ce Alin George Anastasescu, acţionar la acelaşi club, se află deja în Arestul Poliţiei Capitalei.

În sediul Parchetului este audiat în continuare Costin Mincu, al treilea acţionar al clubului.

Ora 19.00

Alin George Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a fost reţinut de procurorii Parchetului General,iar ceilalţi doi: Costin Mincu şi Paul Gancea sunt audiaţi ca suspecţi, pentru ucidere şi vătămare din culpă, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 170 au fost răniţi.

Surse judiciare au declarat că procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au emis pe numele lui Alin Anastasescu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta urmând să fie dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea au fost aduşi cu mandat, pentru fi audiaţi în calitate de suspecţi, pentru infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din Clubul Colectiv, a arătat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

Tot astăzi, la sediul Poliţiei Capitalei au dat declaraţii, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul.

Foto: Agerpres

 

De același autor

Related Articles