Unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, Alexandru Tomescu ajunge la Reşiţa cu turneul Stradivarius

Turneul internaţional Stradivarius, aflat la ediţia a XIV-a ajunge marţi, 27 iulie la Reşiţa, cu ocazia împlinirii a 250 de ani de foc nestins.

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi de la ora 20.00, în centrul civic să asculte Simfonia a 9-a – Odă bucuriei, compusă de Ludwig van Beethoven, transcripţie pentru vioară şi pian. Concertul va fi susţinut de unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, solistul Orchestrelor şi Corurilor Radio, Alexandru Tomescu, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu şi de pianistul spaniol Josu de Solaun.

Turneul Stradivarius a pornit de la ideea că vioara Stradivarius Elder Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, trebuia să ajungă la cât mai mulți spectatori. Acest proiect, început în urmă cu 14 ani a devenit astăzi un adevărat experiment cultural, care continuă, an de an, sprijinind comunitățile locale să descopere muzica clasică.

Celebrarea a 250 de ani de foc nestins la Reșița este prilejul ideal ca acest eveniment să ajungă în orașul nostru si sa fie apreciat de cât mai multi reșițeni. Astfel, vă așteptăm mâine, 27 iulie, în Centrul Civic pentru un eveniment de excepție, ediția a XIV-a a Turneului Internațional Stradivarius – Simfonia a9a – „ODĂ BUCURIEI” – compusă de Ludwig van Beethoven, într-o transcripție pentru vioară și pian de Hans Sitt.

Accesul publicului se va face în limita locurilor disponibile, conform legislaţiei de prevenire a răspândirii COVID-19.

De același autor

Related Articles