vaccin 2

Medicina preventivă are multe carenţe la ora ora actuală, spune medicul Gheorghe Jenar, preşedintele UNPR Reşiţa. Referindu-se la vaccinul antigripal, acesta acuză autorităţile din sănătate că nu se implică suficient pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenţie. „Vaccinul antigripal s-a primit într-o cantitate de 15 doze pe cabinet şi nu s-a ţinut cont de numărul de pacienţi pe care îi ai. Îndiferent dacă ai 3 mii de pacienţi sau 500, tot 15 doze s-a repartizat fiecărui medic de familie. Pe vremea când funcţiona Institutul Cantacuzino, noi, medicii de familie am primit 100 de doze. Ministerul a ales vaccinul belgian, deşi acesta este de 10 ori mai scump”, a spus medicul Jenar.

UNPR consideră că starea de sănătate a populației este o problemă de calitate a vieții, precum și una de securitate națională. Departamentul de Sănătate al formaţiunii politice a lansat recent programul „O Românie sănătoasă este o Românie puternică”, a mai anunţat Jenar.

Până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, parlamentarii UNPR vor depune un pachet legislativ care va cuprinde toate măsurile prezentate în Program, sub forma unui Pact național de sănătate, la care speră să adere toate forțele politice din România.

(Sebastian Dragomir)