Universitatea Eftimie Murgu din Reșița își deschide porțile săptămâna viitoare cu o serie de probleme

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița începe noul an cu un număr mult mai mic de studenți. Abia dacă au fost ocupate locurile la buget.

,,Deschiderea anului universitar va avea loc luni, 3 octombrie. Este un moment festiv pentru orice comunitate academică dar anul acesta aniversăm și 45 de ani de existență și tradiție la Reșița. Modificări în acest an vor fi legate doar de structură și organizare. Putem spune că pentru anul I la atât la ciclul licență cât și master s-au ocupat peste 80% dintre locurile bugetate’’ a declarat prorectorul Universității Eftimie Murgu, Cristian Chioncel.

Noul an universitar începe la Universitatea Eftimie Murgu cu tăieri de salarii și restructurări. Conducerea instituției a întocmit un plan care conține și reduceri de personal, urmând a fi prezentat Senatului Universității pentru a fi analizat.

,,Există un plan de măsuri la care se lucrează la foc continuu la nivelul conducerii. Urmează să treacă prin diferite etape de aprobare și în perioada următoare vom vedea dacă va fi aprobat și mai apoi pus în practică, însă în acest moment este doar un plan’’ a mai declarat prorectorul Cristian Chioncel.

Amintim că Universitatea Eftimie Murgu din Reșița se confruntă cu probleme financiare din cauza numărului mic de studenți.

Andreea Lupşa

De același autor

Related Articles