[AUDIO-FOTO] Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa a marcat astăzi deschiderea celui de-al 48-lea an universitar

La Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa a avut loc astăzi deschiderea festivă a noului an universitar 2019-2020.

În sala Aula Magna a universităţii, astăzi s-a deschis pentru a 48-a oară, un nou an universitar.

Anul acesta se arată a fi unul foarte bun pentru universitatea reşiţeană, inregistrând un număr foarte mare de studenţi inscrişi în cele două sesiuni de admitere.

Anul acesta am înregistrat, după cele două sesiuni de admitere, un număr de peste 500 de candidaţi care s-au înscris şi s-au inmatriculat la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, atât la ciclul de licenţă cat şi la cel de master. Este un an de bun augur şi suntem convinşi că toţi cei care au ales universitatea reşiţeană au făcut o alegere bună,” a declarat prorectorul universităţii, Cristian Chioncel.

Rectorul universităţii, Andrade Bichescu le-a transmis tinerilor să fie fericiţi că au ales universitatea reşiţeană, locul unde se pot forma profesional, pentru că învăţământul superior reşiţean se află într-un proces de transformare şi adaptare la tot ce înseamnă calitate în învăţământul superior, în acord cu cerinţele existente pe piaţa muncii.

La evenimet au fost prezenţi primarul Reşiţei Ioan Popa, prefectul judeţului Matei Lupu, reprezentanţi ai bisericii, cadrele didactice, precum şi reprezentanţi ai mediului economic din Caraş-Severin.

Le doresc să aibă un an plin de succese, iar celor care sunt noi, încredere, să înveţe, să-şi vadă de treabă, pentru că avem nevoie de ingineri şi de oameni cu pregătire superioară. Sper ca viitorul să-i găsească intr-o românie mai bună, care să le permită să ramână acasă,” a declarat primarul Municipiului Reşiţa, Ioan Popa

La nivel naţional problema stă puţin diferit însă, numărul studenţilor români fiind într-o continuă scădere.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, în România la acest început de an universitar se intregistreză cel mai mic numă de studenţi din ultmii 20 de ani.

Dacă în anul 2010 erau aproape 800.000 de studenţi, în prezent sunt aproximativ 400.000. Este cel mai mic număr din 1998 încoace – arată Institutul naţional de Statistică.

De același autor

Related Articles